Nutricionist, tko je i što radi?

Nutricionist je stručnjak koji vodi računa o odnosu dijete, prehrane i stanja psihofizičke dobrobiti osobe.

Procjenjuje prehrambene potrebe pojedinca. Razvija i preporučuje dijete u odnosu na utvrđena tjelesna stanja i patologije.

Usluge nutricionizma
Čemu služi posjet nutricionistu?

A visit to a nutritionist serves to:

01

učite o tome što jedete,

02

održavate tjelesnu težinu,

03

štitite svoje zdravlje kvalitetnom prehranom,

04

spriječite prerano starenje,

05

daje savjet kako se pravilno hraniti kod određenih problema kao što su:

pretilost, kolesterol, želučani refluks, dijabetes, hipertenzija, , kandidijaza, zadržavanje vode, oticanje trbuha, celijakija, intolerancija na hranu itd.

Kako se odvijaju sastanci s nutricionistom?

Odnos s nutricionistom podijeljen je na niz sastanaka koji imaju za cilj definirati pacijentove ciljeve, vrijeme i metode puta koje treba poduzeti.

Tijekom prvog susreta nutricionist izvodi kompletnu anamnezu osobe

Procjena povijesti patologija obitelji i bolesnika kako bi se mogle preporučiti najprikladnije namirnice, u eventualnoj aktivnosti prevencije obiteljskih patologija. Prikupljanje podataka o povijesti težine pacijenta. Poznavanje bilo kakvih fluktuacija u težini koje je pacijent imao tijekom godina, je li prethodno bio na dijetama i koje vrste (npr. s visokim sadržajem proteina i uz pomoć lijekova) vrlo je korisno za razvoj dobre prehrane. Detekcija visine, težine, opsega, BMI (indeks tjelesne mase), BM (bazalni metabolizam u mirovanju), visceralne masnoće, detekcija potkožne masnoće plikometrijom, procjena energetskih potreba

Drugi susret -jelovnik za dostavu (plan obroka)

Nutricionistička anamneza: nutricionist proučava prehrambene navike i način života pacijenta te svako ponašanje obitelji, kako bi mogao razviti plan prehrane koji je osoba što lakša za provedbu.
Plan prehrane je strukturiran s težinama ili bez težine prema osobnim potrebama.

Personalizirani jelovnik sa svim objašnjenjima bit će dostavljen na drugom sastanku ili e-poštom. Nadalje, bit će pružene korisne informacije o načinu pripreme i kuhanja hrane, savjeti o tome koje namirnice ograničiti, a koje preferirati u odnosu na bolest ili patologiju o kojoj se govori, opće prehrambene indikacije ponašanja i izbora namirnica, pojmove na etiketama hrana, lagani recepti i također za one koji ručaju izvan kuće.

Periodični sastanci

Periodični sastanci obično se odvijaju 3-4 tjedna nakon dostave individualnog jelovnika u svrhu praćenja napretka.

Sastanak je ključan kako bi se nutricionistu omogućilo da učinkovito intervenira u prevladavanju svih poteškoća i ustraje u postizanju ciljeva. Tijekom obilaska ponovno će se prikupljati podaci putem kojih će se moći pravilno procijeniti kako postupiti i eventualno intervenirati. Moguće je iskoristiti podršku usmjerenu na jačanje motivacije potrebne za postizanje i održavanje ciljeva. Glavni cilj je postizanje psihofizičkog blagostanja.

Studio pupa

O nama

Giuliana Komadina, vlasnica i začetnik Medicinsko Estetskog Centra Pupa, rođena je 1958. godine u Rijeci, kao bacc.med.techn. diplomirala na Medicinskom fakultetu u Rijeci prije 32. godine, a nakon toga završila na Fakultetu Zdravstvenih studija u Rijeci, magisterij kliničkog nutricionizma i stekla zvanje univ.mag.clin.nutr.

2019. završila je Master u Veroni pod vodstvom prof. Riccarda Dalle Grave, koji je lider u području liječenja poremećaja prehrane, pod nazivom Terapija i prevencija kod poremećaja prehrane i pretilosti, te je ovim obrazovanjem postala i član talijanske udruge Poremećaja prehrane i težine AIDAP.

To je samostalna i neovisna udruga osnovana 1999. godine i priznata kao znanstveno medicinsko društvo od FISM-a (FEDERACIJA TALIJANSKOG ZNANSTVENOG MEDICINSKOG DRUŠTVA), koji nastoji podijeliti znanje i kulturu u sprečavanju, obrazovanju, liječenju i istraživanju poremećaja prehrane i pretilosti.
Inače, naša Pupa je manager u stomatološkoj ordinaciji i laser centru Studia Komadina.

Završila je Reviderm Akademiju u Zagrebu, edukaciju za laserske tretmane INFINI I SOLARI, te edukaciju za EN CURVE poznatog lidera u medicinskoj estetici LUTRONIC i redovno se usavršava u najvećim svjetskim centrima estetike poput Španjolske, Bologne, Beča, Zagreba.

vrijednosti

Nase vrijednosti

lorem ipsum

opis vrijednosti

lorem ipsum

opis vrijednosti

lorem ipsum

opis vrijednosti

lorem ipsum

opis vrijednosti

Besplatni savjeti za ljepotu svaki dan

Otkrijte kako postici savrsen izgled kod kuce

svjedočanstva

Sto nasi klijenti govore